Cover Image

IR paneli - Najboljši način ogrevanja

11. December 2022

Ogrevanje z IR paneli je eno izmed najbolj učinkovitih in ekonomičnih načinov ogrevanja prostorov!

IR paneli oddajajo infrardeče sevanje (IR), ki segreva ljudi in predmete v prostoru, ne pa zraka. To pomeni, da se toplota občuti takoj, ko pride v stik z ljudmi ali predmeti v prostoru, kar je veliko bolj učinkovito kot tradicionalno ogrevanje, ki segreva zrak.

Enostavni za uporabo

IR paneli so tudi izredno enostavni za uporabo. Preprosto jih namestimo na steno ali strop ter jih upravljate preko daljinskega upravljalnika ali aplikacije za pametni telefon. Zanimiv način namestitve je tudi IR panel, kot kopalniško ogledalo.

Paneli prav tako ne potrebujejo dodatnega sistema za prezračevanje ali kurišča, kar pomeni, da je okolju prijaznejše kot druge oblike ogrevanja.

Energetsko varčni

IR paneli so tudi precej energetsko varčni. Uporabljajo nizko raven električne energije, kar pomeni, da lahko prihranijo do 50% stroškov ogrevanja v primerjavi z drugimi oblikami ogrevanja. To je še posebej koristno za poslovne prostore, kjer je pomembno, da se zmanjšajo stroški energije (zato se ponavadi IR ogrevanje uporablja tudi v večjih prostorih, kot so cerkve in skladišča).

V zaključku lahko rečemo, da je ogrevanje z IR paneli najboljše ogrevanje zaradi svoje učinkovitosti, enostavnosti uporabe in varčevanja z energijo. Namestitev IR panelov lahko pripomore k udobnejšemu in prijetnejšemu bivanjskemu okolju, hkrati pa lahko prihrani tudi pri stroških ogrevanja.


Cover Image

Ogrevanje z IR paneli: učinkovita in cenovno ugodna rešitev

9. January 2022

IR paneli so odlična izbira za varčevanje z denarjem in električno energijo, ker so zelo učinkoviti pri porabi energije.

Ker neposredno ogrevajo predmete in površine, namesto zraka okoli njih, lahko zagotavljajo enakomerno in učinkovito ogrevanje, hkrati pa porabijo manj energije kot druge vrste ogrevalnih sistemov. Infrardeči žarki segrevajo površine tako, da oddajajo toploto z dolgimi valovnimi dolžinami. Ko infrardeči žarki zadanejo trdno površino, se ta površina segreje, saj absorbira toploto. Ko se površina segreje, segreva tudi zrak okoli sebe, kar lahko privede do segrevanja celotnega prostora. Infrardeči žarki so lahko izjemno učinkoviti pri segrevanju trdnih površin, saj lahko oddajajo veliko količino toplote v kratkem času. To je eden od razlogov, zakaj so IR paneli tako učinkoviti pri ogrevanju prostorov.

Investicija v infrardeče panele za ogrevanje se lahko razlikuje glede na velikost in zahteve prostora, kot tudi glede na proizvajalca in model infrardečih panelov, ki jih želimo uporabiti. Lahko pa rečemo, da je investicija v infrardeče panele za ogrevanje nižja od investicije v druge vrste sistemov za ogrevanje, kot so toplotne črpalke ali peči na pelete. To pomeni, da lahko z IR paneli ogrevamo svoj dom ali pisarno na bolj učinkovit in varčen način, kar lahko vodi v nižje račune za električno energijo. Pred nakupom infrardečih panelov za ogrevanje je pomembno, da natančno preučimo svoje potrebe in primerjamo različne možnosti, da lahko izberemo tiste, ki bodo najbolj ustrezale našim potrebam in proračunu.

Poleg tega imajo IR paneli dolgo življenjsko dobo in zahtevajo minimalno vzdrževanje, kar lahko tudi dolgoročno pomaga pri zniževanju stroškov. Edino vzdrževanje, ki ga IR paneli pravzaprav potrebujejo, je brisanje prahu, kar lahko naredimo z vlažno krpo.