Cover Image

5 prostorov, kjer se IR paneli res izkažejo

22. April 2022

IR paneli so preprosti za uporabo, praktični za montiranje in tako zelo učinkoviti, da jih lahko uporabimo praktično kjerkoli. Zbrali smo 5 tipov prostorov, kjer ogrevanje z IR paneli pride do izraza in resnično naredi veliko spremembo.

  • Veliki odprti prostori: IR paneli so lahko zlasti učinkoviti pri ogrevanju velikih odprtih prostorov, kot so skladišča ali poslovne stavbe, saj lahko neposredno ogrevajo predmete in površine, namesto da bi se morali zanašati na ogrevanje zraka okoli njih. To lahko vodi do bolj enakomernega in učinkovitega ogrevanja v celotnem prostoru.
  • Počitniški objekti: Prostori in zgradbe, ki jih ne ogrevamo redno, se v hladnem vremenu podhladijo, kar pomeni, da jih je težko ogreti nazaj. IR paneli se tu izkažejo, saj jih lahko upravljamo na daljavo in tako vklopimo gretje še preden pridemo. Ogrevanje površin in oseb v prostoru pa daje boljši občutek toplote, kot če čakamo, da se najprej segreje zrak in šele potem mi.
  • Prostori s slabo izolacijo: Če je prostor slabo izoliran, se lahko zgodi, da tradicionalni načini ogrevanja niso tako učinkoviti pri ohranjanju toplote v prostoru. IR paneli pa lahko še vedno učinkovito ogrevajo predmete in površine v prostoru, kar pomaga ohranjati prostor toplega tudi, če izolacija ni najboljša.
  • Zunanji prostori: IR panele lahko uporabljamo za ogrevanje zunanjih prostorov, kot so zasebne terase balkoni ali pa gostilniški vrtovi, tako da panele namestimo na stene ali strop ali pa uporabimo prenosne enote. To nam omogoča, da uporabimo te prostore tudi v hladnejšem vremenu.
  • Vlažna okolja: IR paneli so najboljša izbira za vlažna okolja, kot so kopalnice ali pralnice, saj ne oddajajo vlage kot nekatere druge vrste sistemov za ogrevanje. Še posebej pomembno pa je, da neposredno ogrevajo stene in jih ohranjajo tople. To pa lahko pomaga preprečevati nastajanje plesni in gnilobe v teh vrstah prostorov.