Cover Image

IR paneli za poslovne stavbe

21. September 2022

IR paneli so ogrevalni sistemi, ki uporabljajo infrardeče sevanje za neposredno ogrevanje predmetov in ljudi, namesto za ogrevanje zraka. Običajno se uporabljajo v poslovnih stavbah za zagotavljanje učinkovitega in stroškovno učinkovitega ogrevanja. 

Panele je mogoče namestiti na stene ali strope in jih je mogoče krmiliti s termostati ali drugimi sistemi za nadzor temperature. Uporabljajo se lahko tudi v kombinaciji z drugimi ogrevalnimi sistemi, kot so klasično ogrevanje z biomaso, klimatske naprave in drugi. Na splošno so IR paneli dobra izbira za poslovne zgradbe, ker so energetsko učinkoviti, enostavni za namestitev in zagotavljajo udobno toploto.

IR paneli omogočajo veliko prednosti:

  • Učinkovitost porabe energije: IR paneli lahko zagotavljajo enakomerno in učinkovito gretje, hkrati pa porabijo manj energije kot druge vrste sistemov za ogrevanje.
  • Prihranek denarja: Zaradi učinkovitega delovanja porabijo manj električne energije. Poleg tega imajo dolgo življenjsko dobo in ne potrebujejo veliko vzdrževanja, s čimer dodatno prihranimo.
  • Izboljšana kakovost zraka v prostoru: IR paneli  ne dvigujejo prahu, poleg tega pa ne uporabljajo za svoje delovanje nobenih energentov, ki bi v zraku puščali trde delce ali druge škodljive snovi.
  • Hitro in učinkovito ogrevanje: IR paneli se hitro segrejejo in s svojim sevanjem ohranjajo tople vse površine. Prostori tako ostanejo dolgo topli, učinek toplote pa je opazen kmalu po tem, ko jih prižgemo.
  • Vsestranska uporaba: IR panele lahko namestimo na strop, stene ali pa si zamislimo prenosne enote. Tako so preprosti za uporabo, da jih lahko montiramo v vse vrste zgradb in prostorov.